Nytt Blekingesjukhus kräver öppenhet

Den politiska makten i landstinget Blekinge ( Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet) har envist vägrat att ge allmänheten insyn i de alternativ som har diskuterats om framtidens sjukhus.

I oktober arrangerade man efter starka påtryckningar och önskemål om information  ett seminarium. Vid detta tillfälle stängdes allmänheten ute och det var endast politiker som tilläts ställa frågor till ledande tjänstemän i landstinget.

Naturligtvis är detta anmärkningsvärt. Extra allvarligt är det när man måste beakta att det handlar om Blekinges i särklass största investering någonsin, vilket av alternativen man än väljer.

Moderaterna är inte nöjda med det underlag som hittills har presenterats inför ett beslut om ett eventuellt nytt sjukhus centralt beläget eller renovering/nybyggnation av de två nuvarande sjukhusen i Karlskrona respektive Karlshamn.

Efterfrågan om ett öppet seminarium har länge varit stor och väl medvetna om detta inbjuder nu Nya Moderaterna till ett öppet seminarium den 4 februari i Wämö Center.

– Det är ett öppet seminarium. Moderaterna står endast bakom inbjudan, betonar Alexander Wendt som en längre tid har planerat detta heldagsseminarium.

En rad intressanta experter är inbjudna och du kan ta del av programmet nedan. Klicka i bilden för större text. Glöm inte anmäla dig i god tid eftersom antalet platser är begränsat.

Framtidens sjukhus