Moderater väljer nytt sjukhus

– Vi tror på ett nytt sjukhus. Det måste inte bli dyrare och personalbehovet kan bli mindre.

Så citeras Alexander Wendt, moderat oppositionsråd i Landstinget Blekinge på nyhetsplats i dagens Sydöstran.

– I nuvarande sjukhus finns mycket onödig yta som måste värmas upp. Ett nytt sjukhus behöver inte bli dyrare utan kan bli mindre till ytan och innebära besparing på personal, anser Wendt vidare.

Däremot vill han ännu inte peka ut någon lämplig plats för detta nya sjukhus.

Moderaterna har länge efterlyst ekonomiska beräkningar och inte minst då kalkyler som visar på de olika alternativen – lappa och laga befintliga sjukhus respektive bygga nytt sjukhus. Sådana beräkningar har ännu inte visats och därför satsar moderaterna på ett seminarium den 4 februari.

– Innan vi tar ställning i denna viktiga fråga, som är den enskilt största investeringen i Blekinges historia, kräver ansvaret för länets framtid en heltäckande och långtgående utvärdering av alternativen, skriver man i ett pressmeddelande.

– Efterfrågan om ett öppet seminarium har varit stor. Därför har vi bjudit in företrädare för både byggindustrin, konsultbranschen, sjukvården samt forskare för ett öppet seminarium. Såväl allmänhet som media välkomnas. Lokal blir Landstingssalen i Wämö Center, Karlskrona.

Glöm inte heller den informationsträff som arrangeras i Ronneby stadshus (Ronnebysalen) på tisdag kväll den 21 januari. Då informerar Ronny Pettersson om den utredning han har genomfört för landstingets räkning och som visar att alternativet nytt sjukhus är att föredra.