Ronneby vill hysa Musik i Blekinge

I december står Musik i Blekinge utan lokaler. Det blev resultatet av sommarens infekterade debatt om var MIB ska placeras i framtiden. Region Blekinge schabblade bort kontraktet och nu letas lokaler runt om i Blekinge.

I dag får kommunalrådet i Karlskrona, Camilla Brunsberg ett brev från Pia Dauhn, ordförande i kulturföreningen Stjärnstoff. Av brevet framgår att kommunalrådet i Ronneby, Roger Fredriksson redan är kontaktad av Bo Johansson som ingår i gruppen som vill rädda Musik i Blekinge. Han menar att Ronneby är en lämplig plats för Musik i Blekinges framtida verksamhet. Mitt i länet.

Även Sölvesborg har visat intresse av att hysa Musik i Blekinge framgår av samma brev.

Pia Dauhn skriver till Brunsberg för att få Karlskrona kommun att slå vakt om MIB och att dess verksamhet bör stanna kvar i kommunen.

Brevet skildrar med all tydlighet att flera kommuner i Blekinge har stort intresse av  att ”ta hand om” Musik i Blekinge.

I dag på morgonen visas kampgruppen runt i Kungshall där fastighetsägaren Mikael Blomqvist visar aktuella lokalutrymmen. Av brevet framgår att lokalfrågan måste vara utredd senast oktober. Redan i brevet slår dock Pia Dauhn fast att Kungshall inte är ett aktuellt alternativ.