Mer fritid för fritidschef i Ronneby

I månadsskiftet februari/mars nådde han tre års anställning. Nu har han sagt upp sig. Han trappar ner stegvis från första september och slutar i samband med julfirandet.

Det handlar om Thomas Andersson, 63, som anställdes i Ronneby kommun i månadsskiftet februari/mars 2016 och då som chef för Fritids- och kulturförvaltningen. Efter en omorganisation är han nu verksamhetschef för fritid och kultur.

Han kom till Ronneby som en välkommen lösning på ett långvarigt personalproblem efter att Tommy Johansson köpts ut som förvaltningschef 2015. Rekryteringsprocessen gick i stå efter att samtliga sökande i en första runda hade underkänts. Susanne Öström var tillförordnad chef för förvaltningen mellan den 1 september 2015 och 29 februari 2016.

Thomas Andersson hämtades från Karlshamn där han bl a genomfört en 20-årig lärargärning som avslutades med ytterligare tio år som rektor vid Väggaskolan. Nu är det alltså dags att söka en efterträdare till Thomas.