Ronneby sparar mer än 100 miljoner

Det var den 30 mars i år som fullmäktige i Ronneby debatterade och samtidigt slog rekord i antal att-satser när framtidens skolorganisation beslutades. En av lokaltidningarna gav debatten titeln ”Striden om attsatserna”. Skulle det vara 13, 22 eller rent av 24 att-satser. Efter en maratondebatt där man bl a två gånger voterade om ajournering enades man om 21 att-satser. Några av de viktigaste kan du ta del av längre ner i detta blogginlägg.

Resultatet av denna märkliga och uppmärksammade debatt blev att två nya centralskolor och två nya förskolor ska byggas. På Snäckebacksskolan påbörjas byggnationen 2018 och Skogsgårdsskolan rivs 2020 där en ny skola därefter ska uppföras.

Men nu ett antal månader senare sägs skolchefen Tommy Ahlquist ha tänkt om i sin planering. Den viktigaste delen är att låta det kommunala aktiebolaget Ronneby Industrifastigheter (ABRI) bygga om sina lediga lokaler i kvarteret Svarven (f d Orbit One) till en 4 – 9-skola. En sådan kan stå färdig till hösten 2019. Därigenom kan investeringskostnaderna minskas med mer än 100 miljoner kronor.

Skolchefens nya tankegångar är nu på väg att förankras i de politiska partierna. Därefter behövs nya beslut inom olika instanser. Slutgiltigt beslut behöver tas i kommunfullmäktige redan i september med hopp om en icke upprepad kaosartad debatt.

Nedanför kan du ta del av några av de 21 att-satserna men också hur ABRI i dag beskriver de lokaler som nu kan bli en av Ronnebys nya skolor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fastigheten är en industribyggnad med flexibla användningsområden. I lokalen finns höglager,verksamhetslokaler, kontor, entresolplan, matsal, konferensrum, omklädningsrum mm. Lokalen och kontoren är ljusa och fräscha med ett härligt ljusinsläpp från takfönster. Fastigheten ligger centralt i Ronneby kommun, samtidigt som närheten till E22 är bara några minuter därifrån.

Fantastiskt fin lokal på 5 374kvm med högt i tak. Fastigheten har ett höglager, en stor verksamhetslokal, en mindre verksamhetslokal med tillhörande entresolplan. På entresolplanet finns kontor och konferensrum.

På övre plan finns 2 st matsalar, omklädningsrum, duschutrymmen, teknikrum, kontor och konferensrum. På nedre plan finns ett stort kapprum, flertal kontor, reception, konferensrum och verksamhetslokalerna. Hiss finns i fastigheten. 3 lastportar med vädertätning, 1 lastport i markplan.

Under 2016 skedde en omfattande renovering. Taket byttes ut och fasaden målades om. Samtliga fönster byttes 2013. Invändigt är samtliga miljöer ljusa och fräscha. Fastigheten är i mycket fint skick.