Lindö udde möter framtidens krav

Lindö udde har alltid varit en omtyckt plats för ornitologer. Många av dem hävdar att det är Blekinges absolut bästa utpost och den kan lätt nås med bil som inte minst uppskattas av långväga fågelskådare.

Platsen har tidigare inte varit så besöksvänlig om man ser till intresset för platsen. Men detta har man nu åtgärdat och nu är det anläggning på topp.

Den invigdes i dag med besök av miljöminister, Karolina Skog som höll tal och klippte band. Markus Forslund berättade om det påkostade projektet att modernisera och skapa en attraktiv plattform för naturintresserade.

Thomas Rodesson beskrev fågellivet på Lindö udde som sägs vara en av de säkraste platserna i landet när det gäller att möta vårens och höstens flyttare.

Solen lyste över tillställningen i dag och naturligtvis bjöds det på fika under en kort rast för skådarna som naturligtvis var på plats denna hostoriska dag.

Jag var själv inte på plats men vännen och fotografen, Helge Stenberg, boende i området såg naturligtvis till att vi därför kan njuta av hans bildreportage. Håll till godo och tack Helge för din vänlighet och omtanke.