Miljötekniks vd i Ronneby avgår oväntat

Anställda i kommunala bolaget Miljöteknik i Ronneby fick på måndagskvällen ett oväntat besked via mail. Det var undertecknat av bolagets vd, Hans Nilsson, där han berättade att han slutar den 28 februari. Enligt texten i mailet ska Hans Nilsson ha träffat en uppgörelse med styrelsen om att sluta den sista februari.

Beskedet har skapat oro bland de anställda som vill veta vad som egentligen ligger bakom det oväntade beskedet. Enligt uppgift är det styrelsen som har sagt upp Hans Nilsson men att det officiellt ska heta att man har nått en ömsesidig överenskommelse om det snabba avslutet.

Det görs också gällande att det är den politiska ledningen som har satt press på styrelsen i detta ledningsärende. När Kommunstyrelsens arbetsutskott hade sammanträde under gårdagen nämndes inte ett ord om Hans Nilssons oväntade avgång.

Ytterst ansvariga politiker har bekräftat överenskommelsen men inte att det skulle röra sig om en uppsägning med tillägget – ” att detta ska vi ligga lågt med.”

Vd Hans Nilsson arbetar på uppdrag av Miljötekniks politiska styrelse och nu ställs frågor i stil med följande: har han inte följt givna direktiv eller är det den politiska ledningen som har utsatts för hårt tryck i samband med PFAS-problematiken och därför nu agerar? Varför säger Hans Nilsson upp sig just nu och med så kort varsel?

Hur som helst – dessa frågetecken bör snarast rätas ut.