Världsledare på sandwich till Ronneby

Ronneby kommun har bra flyt just nu, inte minst inom snabbmatbranschen. I lördags berättade jag om att Burger King är på väg att etablera sig i Ronneby.

SubwayDen restaurangkedja som nu är på ingång till Ronneby är världsledande på sitt område. Det handlar om Subway med 44 000 restauranger i 110 länder. Subway vill etablera en restaurang i Sörby där ett nytt handelsområde snabbt håller på att växa fram. Ett bättre läge kan man knappast finna i någon annan blekingekommun. Här strålar E 22:an och väg 27 samman. Tala om vinnande vägskäl.

Planerna på en sandwichrestaurang har kommit betydligt längre än ärendet med Burger King. Man talar i termer om att spaden kan vara i marken för ett bygge tämligen snart. Det som pågår nu är en diskussion om markpris. Ronneby kommun har dock inte nåtts av något besked ännu men är naturligtvis informerad sedan en tid tillbaka.

Ledningen för Subway har stora planer för en utbyggnad av verksamheten i Sverige. Just nu söker man franchisetagare över hela landet och planen går ut på att bli största restaurangkedjan i Sverige med 240 restauranger.

Valet av plats i Sörby är bästa tänkbara där företagen tycks stå i kö för att etablera sig. Nu senast togs beslut i fullmäktige att investera i en omlastningscentral för Post Nord i just Sörby. Naturligtvis är det läget med bra kommunikationer som är lockande.

Burger King beräknas ha behov av ett 25-tal anställda och den nu aktuella restaurangen har ett liknande behov. Precis vad Ronneby behöver.