Beslut som bäddar för förändring

Det var bästa tänkbara beslut som i dag togs av socialdemokrater, miljöpartister och kristdemokrater i Landstinget Blekinges Fullmäktige.

Man sa ja till 3,5 miljarder för att lappa och laga de två sjukhus som i dag finns. Däremot har man inte vågat tala om att slantarna endast räcker till att bygga nytt i Karlskrona. Dessutom har dessa partier vägrat att bl.a. svara på den viktigaste frågan – vad skulle ett nytt sjukhus kosta och vad skulle Blekinges skattebetalare vinna i rättvis vård och bättre sjukhusmiljö?

Frågorna förblir obesvarade för så tänker och handlar politiker som först tar beslut och sedan tittar på sluträkningen och konstaterar att det blev lite dyrare än vad vi hade räknat med. Men å andra sidan är det inte vi själva som betalar, resonerar de. Att stora delar av sjukhuset i Karlskrona blir en byggarbetsplats under 15 år tog man inte heller hänsyn till. Vad innebär det för patienter och inte minst personal?

Därför var dagens beslut det bästa tänkbara. När beslutet klubbades i dag, ja, då röstade de också bort sina mandat. Äntligen kan Blekinge få en ny politisk styrning av Landstinget Blekinge. Socialdemokrater, miljöpartister och kristdemokrater i Blekinge har nu ännu en gång bevisat att de inte är kapabla att styra.

I dag presenterades siffror som visar att Blekinge har sämsta tillväxten i landet! Ett nytt sjukhus hade kunnat ändra på den situationen men den utvecklingen stoppades i dag.

Nu kan bara valet i höst rädda Blekinge från en fortsatt Törnrosasömn. Blekinges befolkning är väl värda ett bättre öde.