Premiär för Blekinges bokmässa

DSC04584

Blekinge har äntligen fått en egen bokmässa. Berättarkraften är betydande i länet. Det har vi förstått sedan länge, men i dag på söndagen blev det än mer påtagligt.

Premiären skedde i en lada på Eriksberg, nästan i mitten av länet och 70 utställare med en meters lucka visade upp sina många tankemödor. Ett rikhaltigt och imponerande utbud.

Naturligtvis är det Johnny Karlsson i Olofström som föreslagit arrangemanget. En vällovlig idé! På bilden ovan blomsterhyllas han i samband med invigningen som tack för initiativet.

Utrymmet i ladan begränsade deltagarantalet och det har inte varit svårt att få författarna intresserade.

”Vi har inte ens behövt ringa och buda, vilket jag tolkar som att denna mässa nu har kommit för att stanna,” tolkade Johnny Karlsson.

Invigningstalare var Joanna Holden, kultur- och fritidschef i Olofström, och Marcus Sandekjer, chef för Blekinge museum.

I dag konkurrerade man med Vasaloppet men det märktes inte. Ladan var välbefolkad under hela dagen men en önskan inför nästkommande år är att bokmässan då arrangeras vid en lite varmare tidpunkt på våren eller i en uppvärmd lokal.

Bokmässan var starten på arrangemanget ”Berättarkraft” som pågår fram till den 13 mars med ett antal arrangemang i länets fem kommuner plus Bromölla.