Ronneby kommun mister personalchef

Jonas_J-nssonDet har åter blivit dags för Ronneby kommun att gå på chefsjakt.

Det är personalchefen Jonas Jönsson som lämnar den kommunala skutan efter tre år för att söka lyckan i Karlshamn där han för övrigt är bosatt. Han blir personalchef även där.

Jonas Jönsson ersatte Tore Rova som personalchef i Ronneby kommun och började sin anställning vid årsskiftet 2011-2012. Jonas Jönsson hämtades från Svedala kommun. Han har också under en tidsperiod fungerat som kommundirektör.

Loven lever men blir kantstött under den demokratiska processen.

Lagen om valfrihet att välja äldrevård (Loven) beslutades i Ronneby under förra mandatperioden men inte utan motstånd i form av återremisser på sin väg genom den demokratiska processen. Att stoppa loven i byrålådan var ett löfte från bl a socialdemokraterna i valrörelsen och nu är det den röd/gröna alliansen som fortsätter att sätta käppar i hjulet.

När Äldrenämnden sammanträdde på måndagen var det dags att klubba ett förfrågningsunderlag inför upphandling av just Loven. Ärendet återremitterades där de röd/gröna vann med siffrorna 7-5.

Ersättningsmodellen, som ska klubbas av kommunstyrelse och fullmäktige gick däremot igenom. Alliansen vann den omröstningen med 7-6.