Kampen om journalisterna

Som politiker måste man vara besjälad av att marknadsföra sig och sitt parti. Du ska få ett färskt exempel på hur det går till i Ronneby.

Vid senaste sammanträdet med gruppen som arbetar med den framtida översiktsplanen berättade Roger Fredriksson, moderat ordförande i kommunstyrelsen, att han hade en idé.

”En järnväg till Växjö skulle vara värdefull för Ronneby”.  (Se blogginlägget nedan.)

Något senare i sammanträdet riktar sig Roger Fredriksson till Sune Håkansson, Ronnebypartiet, och säger:

”Du verkar tveksam Sune?!”

Sune svarar:

”Tvärtom, jag tänker stjäla förslaget!!”

Efter avslutat sammanträde springer/ringer Fredriksson till Jens Svensson på Sydöstrans lokalkontor i Ronneby och berättar om sin idé. Sune Håkansson hade hotat att stjäla idén. Nu gällde det att smida medan järnet var varmt.

Jens lyssnade och skrev och i går måndag (11/12) var det en nyhet i Sydöstran.

Sune Håkansson å sin sida, som tvåa på bollen, ställer nu en fråga till Kommunstyrelsens ordförande.

                                                    FRÅGA

OM TÅGFÖRBINDELSE RONNEBY – VÄXJÖ/ALVESTA

Vid det senaste sammanträdet med Gruppen för översiktsplanen gjorde Du uttalandet att en ny järnväg Ronneby -Växjö/Alvesta skulle vara mycket gynnsam för Ronneby.

Senare har Du gjort uttalande i massmedia.

Frågan: Avser kommunalrådet att ”smida medan järnet är varmt”? Dvs. snabbt försöka fatta nödvändiga kommunala beslut för att därefter söka samarbete med berörda kommuner för att sedan driva frågan på riksnivå?

Sune Håkansson Ronnebypartiet

Jag å min sida funderar: varför valde moderata kommunalrådet Sydöstran enbart? Varför inte slå en signal även till Blekinge Läns Tidning? Men det kanske han gjorde? Utrymmet på Ronnebysidan är ju numera begränsat eftersom BLT hellre tar in annonser från Coop.