Stigen som ledde fram till Evert

Stigar är spännande. Vart leder dom? Dom leder till många spännande platser. Går man vilse och slutligen hittar en stig är den bra att följa. Den slutar alltid någonstans. I bästa fall vid en större väg eller bebyggelse.

Stefan Ljungqvist, som dog tidigare i år, blev 74 år. Han var operasångare och skådespelare och fann en riktigt bra stig att ta sig fram på. Året var 1997 när han låg på svensktoppen i hela 22 veckor med låten ”Evert”.

En enkel men varm berättelse om ett kamratgäng som vandrade på stigen som ledde till Evert. Det rådde aldrig någon tvekan om vad vännerna skulle göra hos Evert. I väskan fanns något som skulle muntra upp Evert. Det var en lång vandring som tydligen tog en hel dag.

Lustigt nog kom jag att tänka på just ”Evert” när jag för någon dag sedan hittade en vacker stig som ledde utefter ett minst lika vackert vattendrag.

Lyssna och minns. För egen del minns jag Stefan Ljungqvist i många bra och ofta roliga roller.

https://youtu.be/Bx8ygLnVQPs