Falskt eller sant rykte i Ronneby?

Efter flera kritiska inlägg i media och här i bloggen har det i Ronneby nu börjat spridas ett politiskt rykte. Det handlar om sommarens minst sagt miserabla och dåligt förberedda båttrafik i Ronnebyån med bl a destination Karön. Skrolla ner och se inlägg i denna blogg.

Ryktet som sprids nu med bara dagar kvar till valet gör gällande att det i nuvarande fullmäktige ska finnas en majoritet för att låta anrika och populära Karöline åter få komma till heders. Båten är viktig, har sommarens strul visat, att åter sättas in i den korta men viktiga pendeln mellan Ekenäs och Karön.

Om ryktet är sant eller falskt eller enbart tillkommit som ett sent valfläsk återstår att se. Men det skulle inte förvåna mig om de tidigare så hårdnackade politiker som viftat bort långvarig kritik mot ändrad båttrafik, nu ger vika under den s k galgen som valet utgör den 11 september.

Men kritiska röster i insändarform har också höjts när det gäller även andra frågor som sorterar under turismen. Jag lånar några meningar från Eleonor Elmstedt Ohlsson och Bennie Ohlssons insändare i BLT den 16/8 med rubriken:

”Några tydliga brister som måste avhjälpas kan vi här och nu direkt bidra med.

Restaurangen på Karön är mycket sliten. Övervåningen får exempelvis ej användas. Hela fastigheten behöver en rejäl översyn, så att den i sin helhet kan nyttjas. Detta måste vara genomfört i god tid innan sommaren 2023. Schweizeriet är dessutom ett kulturarv som måste vårdas. Det innebär att en renovering av detta slag helt faller på ägaren, Ronneby kommun. Nu efter några år behöver Villa Vassen också en översyn.

Turtätheten. Den ska självklart vara lika frekvent som då Karöline trafikerade rutten. Det handlar inte bara om service till restaurangen utan jämväl stugby och badsugna besökare, med flera.

Till sist tycker vi att turist och besöksnäringen i kommunen behöver organiseras så att den ges en större tyngd i den kommunala beslutsprocessen.”

Jag håller med Eleonor och Bennie på samtliga punkter.