Jag håller (nog) på ”lillebror”

I dag den 7 maj 2022 när grönskan är som spädast och vackrast är det gult och blått som gäller. Lilla gula mot stora blå.

Alla som följer allsvenska fotbollen förstår vad jag menar. Mjällby AIF mot Malmö FF i en tidig vårfinal. Ja, jag vet att Hammarby toppar med 16 poäng men det är nu vi blekingar som har betydande intressen i såväl gult som blått ska få uppleva en spännande tillställning.

Vem hade vågat drömma om att Mjällby i dag skulle inta andraplatsen i tabellen och med Malmö steget efter med ett poäng mindre. MAIF har haft en strålande inledning med ett försvarsspel som har imponerat på såväl experter som noviser. I kväll blir det därför en högtidsstund när bollen sätts i rullning vid halv sex.

Vi är många blekingar som får det extra svårt i kväll. Vilket lag ska vi hålla på, vi älskar ju båda. För min del håller jag på lillebror.  Jag vet att MFF är svårt sargat av skador men borde med betydligt större resurser, såväl ekonomiskt som antal spelare, ändå klara tre poäng i det här mötet. I annat fall måste det nog till betydande förstärkningar i såväl ledarstab som spelartrupp. Jag tycker tränaren, Milos Milojevic, gör det lätt för sig när han baktalar yngre spelare som fått rycka in när storheterna ådragit sig skador.

Jag skulle inte bli förvånad om kvällens stordrabbning slutar oavgjort. Men MAIF kan skrälla vilket jag hoppas att de gör.

Visst är en vårkväll med allsvensk fotboll en vacker kväll. Oavsett.

Resultat: 2-0.

Viktiga poäng för MFF för att inte tappa placeringar. MFF nu tvåa med 15 poäng. Hammarby i topp med 16 och MAIF på fjärde plats med 13 poäng.