Nytt parti vill påverka i Ronneby

Det har länge ryktats om att ett nytt parti är på väg att etablera sig i Ronneby. Det handlar om Direktdemokrati som nu finns registrerat på Valmyndigheten inför valet i höst.

Valsedeln kommer att innehålla 10 namn och toppas av Dipen Purohit. Han är en välkänd profil i Ronneby. Fram till för någon dag sedan har han drivit Brunnsparkens Restaurang & Café som nu har försatts i konkurs. Dipen har drivit restaurangen sedan 2006 och har konkursen till trots ett gott rykte i kommunen. Han har genom åren naturligtvis skapat sig en betydande kontaktyta.

Dipen står också som ansvarig för såväl i Blekinge län som i kommunen Ronneby på partiets hemsida.

Andranamn på listan är en välbekant politiker som valdes in i Vänsterpartiet 2018, nämligen Omid Hassib. Han fick i valet 29 personröster färre än förstanamnet Peter Bowin vilket gav honom ett mandat i fullmäktige. Han lämnade dock sina uppdrag i december 2021. Tidningen Sydöstran uppgav att han lämnade på grund av tidsbrist, vilket han senare förnekade vid samtal med andra politiker. Förutom uppdraget i fullmäktige lämnade han också sitt uppdrag i nämnden för Teknik, Fritid och Kultur.

När ett nytt parti nu vill etablera sig i Ronneby måste detta tolkas som kritik mot nuvarande politiska partier i kommunen. Först och främst mot den styrande alliansen som mestadels stöttas av Sverigedemokraterna. Naturligtvis ska det också tolkas som att oppositionen med Socialdemokrater och Vänsterparti ses som allt för lamt. Det krävs 400 röster för ett mandat.