Förberg anklagar mig för osanningar

I går, den 27 september, publicerade jag i denna blogg ett inlägg som behandlade ett allvarligt samhällsproblem. Rubriken var ”Har sanningen någon plats i ett drev?”

Det handlade om det mediadrev som Benny Fredriksson, chef för Kulturhuset Stadsteatern utsattes för i samband med metoo från slutet av 2017 till våren 2018.  Drevet slutade med att Fredriksson tog sitt liv. Gårdagens text kan läsas längre ned i denna blogg.

När jag på Facebook puffade för inlägget fanns det ett svar som på ett flagrant sätt skilde sig från övriga kommentarer.

Det var Regionstyrelsens ordförande, Lennarth Förberg som skrev:

”Sanningen har ingen plats i din blogg heller.”

Jag har i dag svarat så här på den grova anklagelsen:

”Lennarth Förberg, Regionstyrelsens ordförande framför en allvarlig och kränkande beskyllning mot innehållet i min blogg utan att ange exempel. Jag – och alla läsare av min blogg- väntar på att du ska förklara vad du menar och visa vilka osanningar jag har skrivit.”

Fortfarande efter 19 timmar har ingen förklaring kommit.

Medan jag/vi väntar på hans svar kan jag bara spekulera; min text handlade om mediadrev och sanningar. Förbergs obegripliga påhopp får mig att fundera kring hans associationer mellan orden sanning och drev. Men vilken är kopplingen till min blogg? Upplever han mina texter som drev? I så fall säger hans kommentar mer om Lennarth Förberg än om min blogg.