Magnus Carlsson har gått i mål

Magnus Carlsson, hyllad löpare i såväl orientering som friidrott, har i dagarna lämnat jordelivet efter en längre tids sjukdom.

Magnus växte upp i Kallinge och det var naturligt för honom att redan tidigt välja idrotten. Hans pappa Gustav var hans föredöme, men i det fallet handlade det om fotboll för Kallinge SK.

Redan som 12-åring valde Magnus att börja med orientering och då i Skogsvandrarnas klubbtröja. Klubben finns inte längre, bara minnen som bl a har formats i en tidigare utgiven bok ”Skogsvandrarminnen” i vilken Magnus naturligtvis också har lämnat spår.

Orienteringsfenomenet Leo Gustavsson beskrev Magnus insatser på följande sätt:

”Magnus var en mycket bra löpare, en begåvad idrottsförmåga som kunde blivit bra i en mängd grenar.”

Magnus inledde sitt tävlande i orientering 1959 och det blev naturligtvis en rad ungdomstävlingar med många bra resultat innan de större uppgifterna väntade inom mångkavlarna där han var en pålitlig löpare med många framgångar.

Magnus var också framgångsrik som terränglöpare. Han representerade IF Udd i Karlshamn innan Carl-Johan Ekelund, KA 2:s oförglömliga ledare, satte klorna i honom. Hans paradgren var 3 000 meter hinder som han också fick möjlighet att utöva i landslagströjan ett antal gånger. Bl a ”Finnkampen” var något som lockade Magnus.

Det är således en mångkunnig och framgångsrik löpare som vi idrottsintresserade Blekingar minns med stolthet. Men så var han också skolad och tränad i ljuvliga hemmaterrängen intill Sänksjön norr om Kallinge.

Föräldrarna Gustav och Signe var hängivna supportrar och stöttare till Magnus där Gustav aldrig svek en träning eller tävling som tidtagare.

Magnus har nu efter lång tids sjukdom nått målet. Må han vila i frid. Vi är många som gläds över att ha fått dela hans intresse i samma klubbdress. I år skulle han fyllt 74 år.