ÄNTLIGEN! – Blekinge är upptäckt

I dag finns det åtskilligt att uppleva i Blekinge. Vissa platser har sedan århundraden tillbaka varit intressanta utflyktsmål, t. ex Runamo, strax utanför Bräkne-Hoby, med sina mystiska tecken på berghällen som nämndes redan på 1100-talet som en sevärdhet.

Efter år av blod, svett och tårar har nu äntligen Blekinge upptäckts på allvar. Mäktiga arrangörer ser det nu som lönsamt att locka med resor till Blekinge och naturligtvis är det den väl inkörda devisen ”Blekinge – Sveriges trädgård” som kommer till användning.

Dessutom produceras det nu musik och film som framhåller det bästa av vad Blekinge har att erbjuda av upplevelser. Längre ner i bloggen kan du tal av såväl musik som film.

Vid tre tillfällen i år 2/6-6/6, 22-26/8 och 31/8-4/9 ska stora researrangören Svenska Dagbladet, Accent arrangera fem fullmatade dagar. Man ska bl a utforska biosfärområdet Blekinge Arkipelag till fots och på cykel. Dessutom lockar man med bra boende i underbara miljöer.

På Eriksberg ska man gå på safari i Nordeuropas största vilthägn och i Hällaryds skärgård ska man titta på häckande fåglar i tusental. Anrika träbåtsvarvet i Saxemara liksom världsarvet Karlskrona örlogsstad och Ronneby Brunnspark ska naturligtvis också besökas.

Redan nu, i avvaktan på ett planerat upplevelsehus, lockas med en utflykt till platsen där den danske kungen Hans förliste med sitt kungliga skepp ”Gribshunden” 1495. Naturligtvis avrundas utflykten med ett besök på projektkontoret ”Vattenkuren” i Ronneby Brunnspark.

När jag tar del av detta känns det som en rejäl tjällossning för hela vårt vackra och innehållsrika landskap. Jag blir glad när jag ser att vårt län anses lika lockande som alla andra sedan länge historiska resmål som Inlandsbanan och europeiska resmål. Vi har också upplevelser att bjuda på som kan betitlas guldkant.

Den musik och film som har släppts nu i dagarna är egentligen producerad för ”Guldeken”, företagarnas egen årliga fest där framgångsrika och framtidsinriktade företag prisas.

Blekinge har härmed fått en egen hyllningslåt; ”Där drömmar föds” med artisterna Dea Norberg, känd som körsångerska hos Gyllene Tider och Lisa Nilsson m. fl och Daniel Poopuu som var med i Idol 2016. ”Där drömmar föds” är skriven av Patrik Rang och producerad av Sven-Gunnar Petersson.

Lyssna, titta och njut. Visst är Blekinge både vackert och attraktivt. Ett landskap med guldkant. Klicka på länken nedan.

https://youtu.be/Pxr0ceXbozI