En portfölj med hela Blekinge

Helt plötsligt i dag råkade jag öppna en lucka. Det kan också ha varit en dörr eller låda.

Hur som helst. Jag hittade en slags ”portfölj”. Den var tillverkad i kartongpapp och med en ritad idyllisk bild på vardera sidan.

Den lär ha kommit till användning när 5-dagars i orientering arrangerades i Bräkne-Hoby den 23 – 27 juli 1984. Varför gissar jag det? Jo, konstnären, Gillis Hiller, Trensum, som stod bakom bilderna har signerat med samma årtal 1984. Det bör ha varit så, men jag är inte helt säker.

”Portföljen” lär ha innehållit en hel hög med broschyrer om det bästa och vackraste som Blekinge då hade att visa upp.  Vems idén var kommer jag inte ihåg. Det kan och bör rimligtvis ha varit turistoraklet Ove Persson.

Jag tycker idén var lysande. ”Portföljen” var dock mindre hållbar men väckte utan tvekan ett önskat intresse hos många journalister som under veckan var samlade i Blekinge för att bevaka 5-dagars i orientering med 17 000 startande.

Nu är den förpassad till lämpligt sopkärl men jag räddade den till eftervärlden med att ta några bilder av skönheten. Handtaget var redan borta när jag fann den.