Länspensionärer kräver ny ordförande

Blekinges 16 000 organiserade pensionärer är kritiska till hur Region Blekinges Pensionärsråd fungerar. Ett inställt sammanträde den 21 maj på grund av att ordföranden fått förhinder anser de tre pensionärsorganisationerna inte bara är olyckligt utan kräver personella förändringar.

-Vårt önskemål är att ordförande för Hälso- och Sjukvårdsnämnden även blir ordförande eller vice ordförande för Regionpensionärsrådet, skriver nu PRO, SPF Seniorerna och SKPF till regionstyrelsen.

Ann-Charlotte Johansson, centern, är i dag ordförande i regionens pensionärsråd och var den som fick förhinder den 21 maj och mötet med kort varsel ställdes in. Nu föreslås att det också tillsätts en vice ordförande för att säkra att sammanträden kan genomföras.

Ett förslag är att nuvarande ordförande byts ut och att ordföranden i Hälso- och sjukvårdsnämnden, Emma Stjärnlöf, m, också blir ordförande i pensionärsrådet.

Pensionärsorganisationerna är också kritiska till att sjukvårdsdirektör, Lars Almroth avskedades på grund av saknat förtroende.

-Har han inte genomfört er politik. Finns det någon dold agenda, skriver de och påpekar att avskedandet har skapat många frågor som man vill ha svar på, avslutar man brevet som är ställt till Regionstyrelsen i Region Blekinge.

Brevet i sin helhet nedan.