Seniorer i Lund lever farligt?

Jag hajade till när jag i tidningen Sydsvenskan fick ögonen på rubriken ovan. Jag har en seniorkollega som deltar i den verksamhet som beskrivs i artikeln. Jag har inte hört av henne på några veckor så nu är frågan om hon tillhör en av de som har ”träffats”?

Det är ett 20-tal som deltar i seniorskolan som nu har övergått till att bli en renodlad seniorsportskola som genomförs i Genarp. Först ägnade man sig åt tennis och golf vilket visade sig vara helt ofarligt och dessutom trivsamt. Inga skador alls.

Men nu handlar det om skjutning och där är syftet enligt tidningsrubriken inte bara att träffa en tavla utan också att träffa vänner.

Förklaringen är lika enkel som vanligt när det gäller att tolka tidningars rubriksättare som vill vara roliga. Denna gång blev det en extra pricksäker rubrik som har fått berättigad uppmärksamhet även på riksnivå.