Sune Håkansson har fått ”sparken”

I den nya politiska laguppställningen i Ronneby får Sune Håkansson, Ronnebypartiet inget förnyat förtroende som ordförande i Äldrenämnden.

Han valde att berätta det först i sitt gamla husorgan BlekingePosten, men den som har läst denna blogg och insändare i BLT och Sydöstran bör förstå att han själv har bäddat för den nu genomförda förändringen.

Som jag berättade med hans egna ord, kan han inte sitta kvar som ordförande när han efter ett enigt klubbat beslut om Ålycke i Johannishus sedan valde att gå emot beslutet i fullmäktige. Detta har Sune Håkansson också varit fullt på det klara med.

Jag återger vad jag tidigare skrev om detta här i bloggen:

”Det handlar om en väl planerad sorti av SH och den sortin inledde han redan i våras. När han i fullmäktige ensam gick emot ett beslut i hans egen äldrenämnd om att renovera Ålycke i Johannishus, ja, då slog han hål på sin egen trovärdighet. Jag skickade en fråga till honom där jag undrade vad han egentligen menade.

Den 29 mars fick jag ett svar. Jag citerar:

”Jag sade att jag sitter inte kvar (som ordförande i Äldrenämnden. Min kommentar) om Ålycke börjar renoveras. Det jag försökte säga är att när det arbetet påbörjas, när första spiken slås i, då sitter jag inte kvar.”

Han kom också med ett tillägg:

”I dagsläget är min plan att avgå precis före valet och samtidigt bryta allianssamarbetet.”

 

På den sista punkten har han inte fått något gehör hos sina partikamrater som valt att fortsätta samarbetet med alliansen.