Sune Håkansson säger emot sig själv

För den oinvigde måste det te sig tämligen obegripligt det som har framförts av Sune Håkansson (SH) den senaste tiden. Ronnebypartiets grundare och ordförande är nämligen mer bekymrad för Sverigedemokraterna och deras eventuella inflytande än att ägna kraft åt sitt eget parti.

Naturligtvis finns det en förklaring till detta. Det finns starka bakomliggande skäl till varför han har velat dra sig ur samarbetet med den borgerliga alliansen. Nu vill han sedan en tid tillbaka att sd måste erbjudas ledande ordförandeposter. Han går så långt att han i sitt senaste inlägg ställer den högst vinklade frågan – ”Varför ska fjärdedelen väljare särbehandlas?”

Jag ska bemöta hans i långa stycken motsägelsefulla agerande och jag ska göra det med hans egna ord!

När jag har Ronnebys bästa för ögonen och föredrar ett samarbete mellan socialdemokraterna och en allians utan Ronnebypartiet är det för att tillvarata den samlade kunskap som finns i nämnda partier. Den kunskapen saknas hos sd och det tillstod också SH i ett inlägg på ”Bengtbloggen” den 2.5. 2018. Eftersom SH tycks ha glömt vad han då gav för betyg åt sd ska jag citera honom på den punkten:

”Att sd inte med ett minsta lilla inlägg deltog i kommunfullmäktiges debatt om bokslutet antyder en skriande brist på kompetens på det ekonomiska området”.

Nu, fyra månader senare, anser han att samma parti ska tilldelas ordförandeposter! Det brister i logiken och blir naturligtvis till ett oseriöst handlande.  Hur han dessutom kan tycka synd om de som la sina röster på sd är en gåta i sig. Jag har sagt det tidigare och jag kan upprepa, det handlar om väljares dåliga insikt om sd:s okunskap och bristfälliga arbetsmoral i sättet att presentera budgetar och förslag som inte enbart rör invandrarfientlighet. Något SH ger mig rätt i när han skriver- ”SD har ju, som BM påpekar, på lokal nivå knappast kommit med några konstruktiva förslag.”

SH blundar säkert också inför det budgetkaos som utspelades i Karlshamns fullmäktige för några dagar sedan. Där grät ledamöter från sd över sitt eget dåliga arbete.

Nej, att SH nu lovprisar sd och har brutit med alliansen har en helt annan förklaring än att hjältemodigt släppa fram ett litet parti med växtvärk. Det handlar om en väl planerad sorti av SH och den sortin inledde han redan i våras.

När han i fullmäktige ensam gick emot ett beslut i hans egen äldrenämnd om att renovera Ålycke i Johannishus, ja, då slog han hål på sin egen trovärdighet. Jag skickade en fråga till honom där jag undrade vad han egentligen menade.

Den 29 mars fick jag ett svar. Jag citerar:

”Jag sade att jag sitter inte kvar (som ordförande i Äldrenämnden. Min kommentar) om Ålycke börjar renoveras. Det jag försökte säga är att när det arbetet påbörjas, när första spiken slås i, då sitter jag inte kvar.”

Han kom också med ett tillägg:

”I dagsläget är min plan att avgå precis före valet och samtidigt bryta allianssamarbetet.”

När han på sluttampen i sitt förra inlägg återger en s k solskenshistoria att ett äldre par skulle ha röstat på SH istället för liberalerna för att jag i bloggen nämnt att RP ligger illa till i valet, kan jag i dag bara beklaga detta äldre par. Det blev nämligen två bortkastade röster eftersom RP nu får ringa betydelse i Ronnebys framtida utveckling. Ett beslut som måste ha givit partiets gruppledare Anna Carlbrant dålig sömn ett antal nätter.

Dessutom har SH fel när han påstår att SD ofta har röstat med vänstern. Naturligtvis bör han känna till verkligheten som är den rakt motsatta.

Härmed avslutar jag denna debatt.