Sd överväger svika Ronnebyalliansen

Dagens allmänpolitiska debatt i Ronneby fullmäktige har föregåtts av mycket tissel och tassel i stadshusets lokaler. Ett envist rykte gör nämligen gällande att Sverigedemokraterna i år kanske kommer att svika alliansens budget. I så fall skulle det bryta en slags tradition.

Det sägs att Sd känner sig svikna för att man i kommunstyrelsens arbetsutskott inte fick gehör för sitt förslag att söka tillstånd för att göra Ronneby till ett paragraf-3-område som skulle ge ordningsvakter större befogenheter. Något som också Nicolas Westrup gav uttryck för i sitt anförande strax innan kaffepausen nu vid tiotiden.

Oavsett om Sd kommer att rösta för alliansen eller de röd/grönas budgetförslag så innebär det inga större skillnader. Det är nämligen ytterst få detaljer som skiljer blocken åt.

Såväl Roger Fredriksson, m, som Malin Norfall, s slog an en positiv ton i sina inledande inlägg. Mest positiv var naturligtvis kommunstyrelsens ordförande, Roger Fredriksson men Malin Norfall hade endast svepande kritik mot alliansen.

Debatten fortsätter nu efter kaffepaus.