Klokheten fick segra i Ronneby

I dag den 2 november 2017 är en stor dag för Ronneby och jag måste säga att det också är en glädjens dag för mig personligen. Klokheten har nämligen skördat en riktigt stor seger. Stor enighet i kommunstyrelsen innebär att turistbyrån åter kommer att ta plats i Clarbergska huset vid torget.

Nyheten fick jag av Sydöstran i dag när Jens Svensson på bästa nyhetsplats berättar om beslutet. Redan till sommaren nästa år ska den vara på plats för att serva turister.

Det är Roger Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande, m, som berättar om enigheten och det för honom självklara beslutet som tydligen har rått hela tiden genom år fyllda av ideliga diskussioner. Förklaringen är att kommunstyrelsen inte har ägt frågan. Istället har den skvalpat i Fritid- och kulturnämnden som inte haft förmågan att se frågan om placeringen på ett framsynt sätt.

Tack kommunstyrelsen. Nu är bara min fråga – vilket parti har agerat starkast? Partiet är värt min röst, i varje fall i kommunvalet nästa år.

Jag har alltid älskat Clarbergska huset där det en gång fanns ett fik värt namnet. Jag ”plåtade” byggnaden i början på 70-talet när jag var placerad vid lokalredaktionen på BLT. Huset är dessutom en viktig del av Ronnebys centrala kulturhistoria.

Jag låter rubriker under tre års tid tala sitt eget språk när nu ordningen äntligen tycks vara återställd. Att gömma undan turistfrågan under en trapp i biblioteket måste gå till historien som en av de största lokala tokigheterna i Ronneby näst efter att rycka upp livskraftiga träd på torget.

Vill du kommentera dagens blogginlägg?
Gör det då på min Facebook!