Tillämpning av livslångt lärande

”Att lära för livet” eller varför inte devisen ”Det livslånga lärandet”.

Oavsett benämning har vi som utgör distriktstyrelsen inom SPF Seniorerna i Blekinge haft praktisk tillämpning av påståendet att vi aldrig blir fullärda. Det finns alltid något nytt att lära och samtidigt prova på. Nyfikenheten avtar aldrig i takt med ökad ålder.

Vi drog norr ut till Korrö hantverksby i Tingsryds kommun. En vacker och inspirerande miljö med Ronnebyån som rinner rakt genom hantverksbyn och med vattnet forsande utanför restaurangen. En miljö som inbjuder till kreativt tänkande.

Vi var där mest för att arbeta fram verksamhetsplanen för 2018. Halva första dagen var även distriktets föreningsledare på plats för att ge sin bild av framtiden för SPF Seniorerna – en organisation i tiden. Inte minst har det varit viktigt att dra upp riktlinjer inför nästa års politiska val. Vilka är de viktigaste äldrefrågorna är exempel på diskussioner som nu är avklarade och riktlinjerna fastlagda.

Vid ett tillfälle av det här slaget är det också viktigt att en till vissa delar ny styrelse får möjlighet att lära känna varandras personligheter. Att skaffa den kunskapen och upplevelsen kan t ex vara ett möte i restaurangköket. Vi valde helt enkelt att under tre kockars handledning laga vår egen middag, en trerätters upplevelse som naturligtvis lockade till lika många applåder.

Kvällen avrundades i timmerstugan med önskemusik. Vem har önskat vad? Ett utmärkt sätt att genom musiken lära känna varandra. Njutbar musik väcker dessutom minnen som blev till spännande berättelser. Vem önskade Jimi Hendrix, Alf Robertsson eller Josh Groban? Verkligen svårgissat och inte alls de man gissat på.

Två dagar i rogivande miljö innehöll också en påspädning av kunskap i hanteringen av sociala medier. SPF Seniorerna satsar för närande stora resurser på att knyta landets medlemmar närmare varandra med hjälp av Facebook.

Bilderna visar aktiviteten i restaurangköket och den avspända musikgissningen i timmerstugan med dämpad belysning. Hög livskvalitet!

Vill du kommentera inlägget?
Skriv det då på min Facebook!