Det kom ett tips om Miljöteknik

Det är mycket surr om kommunala bolaget Miljöteknik i Ronneby för närvarande. Inte minst har kommunledningens unika beslut att polisanmäla sitt eget bolag fått flera att ställa sig frågan – tillhör jag de drabbade? Tillhör jag förlorarna eller vinnarna och varför i så fall?

Förutom taxeavgifter för dricksvatten ska nu också anslutningsavgifter för fiber granskas. Kommunledningen uppger att man har fått tips om avvikelser från allmänheten.

För egen del fick jag för en tid sedan, långt före kommunens polisanmälan, ett tips som gäller just fibernätet. Det anonyma brevet, som inte skickades via nätet, innehåller exempel på avvikelser från anslutningsavgiften. (Se bild.)

”Från början var det sagt att alla hushåll skulle betala ca 20 000 kronor i Ronneby kommun oavsett var man bor, Eringsboda eller mitt i city. Sedan började man att göra undantag. Glasbacken betalar 7 500 kronor. Kamomillvägen på Hulta 10 000 kronor.” skriver den anonyme tipsaren.

Jag har på grund av andra uppdrag inte haft tid att fördjupa mig i tipset och i nuläget kommer polis och eventuell åklagare att få reda ut begreppen.

2 svar på ”Det kom ett tips om Miljöteknik

  1. Ytterligare en tanke har jag producerat:
    Det finns många, speciellt seniorer med låg pension och som bor i en gammal villa, som inte har några 20 000 kronor att lägga upp på bordet. Så vitt det berättats mig får sådana personer inte heller låna pengar av sin bank. Hur ska då dessa samhällets olycksbarn kunna hänga med i den datorisering som riksdagen beslutat? All heder åt Ronneby Miljöteknik som ordnar avbetalning utan säkerhet.

  2. Det som står under rubriken ”Priser” ser jag inte något mystiskt med.
    Kontant 5000 och 150 per månad i 10 år blir ju 23000. De extra 3000 kronorna får väl anses motsvara ränta därför att man lånat pengar av Miljöteknik.

    Glasbacken 7500 och Hulta 10000 är väl inte heller något att orda om såvida också de betalar en månadsavgift under några år.

    Däremot vägrar jag fiber för egen del, eftersom jag tvingas köpa något som jag inte behöver. Idag använder jag mig av 8 Mbit/sek via mobilt bredband och där kan mitt tvåpersonershushåll samtidigt surfa, läsa varsin tidning, lyssna på YouTube eller titta på SVT Play. Lämplig bandbredd för oss torde vara 20 Mbit/s och inte 100 som Miljöteknik erbjuder till ett hutlöst pris. Vi skulle ändå kunna ansluta såväl kylskåp som besökande barnbarn och andra gäster.

Kommentarer är stängda.