Undermålig mat till äldre i Ronneby

Den mat som serveras vid vård- och omsorgsboendet Vidablick i Ronneby har länge ifrågasatts ur kvalitetssynpunkt. Nu senast, den 30 augusti, hade kommunala pensionärsrådet (KPR) förlagt sitt sammanträde till Vidablick. Anledningen var att man utlovats information om verksamheten samt att man skulle äta lunch i matsalen.

Till stor besvikelse uteblev informationen på grund av att ingen ansvarig ansåg sig ha tid. Betydligt större blev besvikelsen när lunchen skulle intas efter sammanträdet.

Laila Andersson, ledamot i KPR och ordförande i SPF Seniorerna i Ronneby, beskriver matkvaliteten i ett brev som i dag är föremål för behandling i Äldrenämnden:

” Det serverades kycklinglår med stekt potatis som var mycket bra. Alternativrätt var fiskgratäng. I disken stod ett stort bleck med fiskbitar simmande i något som mest liknade soppa, sås eller spyor. Verkligen långt från gratäng.

Till efterrätt var det kräm. På grund av allergi kunde undertecknad ej smaka, men de andra deltagarna kunde inte äta upp eftersom det smakade för mycket potatismjöl.”

Laila Andersson frågar nu om äldrematen kommer att bli bättre när köket på Knut Hahn snart ska leverera.

I lunchen deltog politiker, ledamöter från SPF Seniorerna och SKPF. I restaurangen fanns fem personer förutom deltagarna från KPR. Detta var tidigare en omtyckt servering som även besöktes av icke boende på Vidablick.

Nu vill Laila Andersson veta hur förvaltningen ser på den mat som numera serveras på Vidablick.

Nedan publiceras blevet i sin helhet.