Sommarfest med kändisbesök

När SPF Seniorerna i Blekinge arrangerar 4-länsträff med SOMMARFEST i Ronneby den 16 augusti blir det i närvaro av förbundets nyvalda ordförande, Eva Eriksson. Blekinge blir därmed ett av de absolut första länen som Eva Eriksson besöker.

Eva Eriksson (född 1947) från Tidaholm har en bakgrund som riksdagsledamot och förste vice ordförande för Liberalerna. Hon har varit regionråd, lett ett tiotal statliga utredningar och varit landshövding i Värmland.

– Jag ser fram emot att leda SPF Seniorerna in i framtiden. Mitt mål är att alla människor ska kunna leva fria hela livet. Sveriges seniorer lever i snitt längre än någonsin tidigare, vi är friskare och mer aktiva och bidrar gärna till samhället. Men tyvärr lever många äldre i Sverige idag under tuffa ekonomiska villkor. Ensamhet och missmodighet riskerar att bli allt vanligare. Den utvecklingen måste vi i SPF Seniorerna vända, säger Eva Eriksson.

Inbjudna till sommarfesten är SPF-medlemmar från Kronoberg, Kalmar, Jönköping och Blekinge. Centrum för festligheterna blir Ronneby brunnspark med anläggningarna Blekinge Convention Center och Ronneby Brunn.

Marinens ungdomsorkester och Nöjeskompaniet svarar för underhållningen. Yngve Gustafson, professor i geriatrik och känd från tv-serien ”Världens bästa äldreboende”, föreläser.

Naturligtvis blir det också stärkande promenader i parken där det dessutom bjuds in till brunnsdrickning och besök på Naturum.

Bilder: Nils Ingmar Thorell, nyvald ordförande för SPF Seniorerna Blekinge kommer att hälsa riksförbundets nytillträdda ordförande, Eva Eriksson välkommen till Blekinge och sommarfesten den 16 augusti.