Så slapp vi Karlskronas p-elände

Vi tog en slappardag i luften i onsdags vi som under vintern och dålig vår tampats med att färdigställa en utställning som skildrar Blekinge Flygklubbs segelflygsektions verksamhet under 70 år. Utställningen finns på Kallinge Museum som har öppet lördagar klockan 10-13.

Naturligtvis blev det en härlig flygtur, men denna gång med hjälp av motor och propeller och med Ingmar Olofsson som pilot.

I luften hade jag dessutom sällskap av Bengt Christer Nilsson och Kristina (Månsson) Berggren. På marken stannade Bengt Körling och Helge Stenberg bl a för att färdigställa fika och förbereda en som vanligt givande pratstund om svunnen tid och vad vi kan göra med den väntande tiden.

En flygtur är lika berikande som att gå en promenad i vår vackra natur. Skärgården i Blekinge är precis så vacker som den alltid har beskrivits och på lagom höjd, ca 1000 meter, fick vi denna dag hela landskapets härlighet inramad av vita, bulliga cumulus/stackmoln.

Naturligtvis ville vi kolla det trånga Trossö och redan när vi närmade oss Karlskrona väster ifrån blev vi vittnen till långa bilköer på utfarten. Trafikolycka var orsaken kunde vi lite senare konstatera.

Att få göra några varv över militärstaden Karlskrona är numera tillåtet och det var onekligen en positiv upplevelse att denna gång kunna tänka bort parkeringseländet som länge har präglat Blekinges utpost i öst.

Våra kameror var flitigt använda och här kommer några smakprov från min vinkel. Bilden på det aktuella flygplanet före start togs av Bengt Körling.

Till sist: upprymda av flygturen tog vi beslut att i höst fortsätta dokumentationen och då kommer det att handla om nuvarande verksamhet inom Blekinge Flygklubb. Nu är det enbart motorflyg som gäller och med ett rekordstort intresse för att just lära sig flyga. Varje tisdag kväll är det öppet hus på Blekinge Flygklubb mellan 18.00 – 21.00.Grillen är tänd och kaffet är på och är du flygsugen finns det möjlighet till kort eller längre flygtur.