Så gjorde man upp med Miljötekniks vd

Vid kvällens sammanträde med fullmäktige i Ronneby ska kommunens årsredovisning för 2016 klubbas. I samband med den punkten på dagordningen är det naturligtvis upplagt för frågor som måste rätas ut.

Även ägardirektiv till bolagsstämmor 2017 för kommunens helägda bolag finns på dagordningen.

Under året har bl a kommunala bolaget Miljöteknik under uppmärksammade former sparkat sin vd, Hans Nilsson. Personalen uppvaktade styrelsen och krävde svar på anledningen till att han med kort varsel sparkades, men utan framgång.

Redan vid årets första styrelsesammanträde med Miljöteknik togs beslut att sparka Hans Nilsson men fortfarande har varken anställda eller Ronnebys skattebetalare fått veta den direkta anledningen till att han avskedades. Rimligen borde den frågan upprepas vid kvällens sammanträde.

Hans Nilssons sista arbetsdag var den 28 februari men redan den 23 februari i samband med styrelsesammanträde var han utbytt mot Hans Olausson som då var på plats och som nu är tf vd tills ny chef har rekryterats.

Jag kan inte låta bli att kommentera hur styrelsens ordförande, Bengt Holm, centerpartiet avslutar sammanträdet den 23 februari då man redan bytt vd och dessutom presenterat en ekonomisk överenskommelse med sparkade Hans Nilsson.

Bengt Holm tackar för ett ”livat” sammanträde. Livat kan tolkas på olika sätt men i detta fall verkar det ha varit nästan feststämning.

Anledningen till att Hans Nilsson sparkades är fortfarande höljt i dunkel men i dag kan jag i alla fall för skattebetalarna redovisa detaljerna i den ekonomiska uppgörelsen. Av denna framgår t ex att Hans Nilsson fick betala 3000 kronor för sin tidigare tjänstetelefon, en iPhone som han ville behålla, men att han fick lämna tillbaka simkortet.

Klicka i bilden för större text.

Ett svar på ”Så gjorde man upp med Miljötekniks vd

  1. Det gick lika skumt till när Hans Nilsson anställdes.

Kommentarer är stängda.