Sd räddar alliansens budget i Ronneby

Redan efter en knapp timmas budgetdebatt i Ronneby fullmäktige står det klart att alliansens budget kommer att räddas av Sverigedemokraterna.

Det var när Nicolas Westrup avslutade sitt inlägg med att klargöra hur partiet kommer att rösta om deras egen budget blir nedröstad, vilket mycket också talar för blir resultatet.

-I ett sådant läge kommer vi att rösta på kommunstyrelsens budgetförslag, vilket är liktydigt med alliansens budgetförslag.

Kommunstyrelsens ordförande, Roger Fredriksson inledde budgetdebatten och han väntade inte länge på att läxa upp de röd/gröna för att inte våga ta snabba beslut i bl a utförsäljning av bostäder.

-När ni motsätter er en sådan utförsäljning skulle jag vilja veta hur ni ska finansiera satsningar? Ni tänker kanske höja skatten, frågade Roger Fredriksson som naturligtvis slog an en positiv ton på kommunens nuvarande utveckling.

-Ronneby upplever en förändringens tid och så har det varit ända sedan vi i alliansen tog över efter valet 2010, betonade Roger Fredriksson.

Skattesatsen ska fastställas efter att budgeten har godkänts. Mycket talar för oförändrad utdebitering.

Strax före klockan 17 röstades budgeten för 2017 igenom med just de siffror jag förutsåg, nämligen 27 ja och 22 nej. Det är således alliansens budget som gäller med stöd av Sverigedemokraterna

Skattesatsen innebär oförändrad utdebitering.