Allt fler fågelholkar byggs i Ronneby

dsc03429I Ronneby, liksom på många platser i Sverige råder bostadskris. Det byggs för lite och därmed färdigställs inga nya lägenheter. Bostadsbristen är skriande hög men i denna kommun vill man först att kommunala bostadsföretaget, Ronnebyhus ska sälja ut 300 av sina befintliga lägenheter innan man kan börja bygga nytt. I så fall lär det dröja eftersom minoritetsstyret i kommunen tycks vara ensamma om planerna på utförsäljning.

I Ronneby har det därför hittills i år inte byggts en enda ny lägenhet och väntan kan bli lång.

En negativ nyhet på byggsidan tycker jag dock bör vägas upp med en betydligt trevligare och mer positiv sådan. I Ronneby kommun finns nämligen en byggare av fågelholkar. Naturligtvis är det enklare att bygga fågelholkar. Dels behövs inget bygglov och dessutom rör det sig mestadels om betydligt mindre bostäder.

Holkbyggaren har berättat för mig att byggandet hela tiden slår rekord. I år har det byggts 300 hus för fåglar. En del av dessa exporteras dessutom till länder i Europa bl a Tyskland. I dessa länder nöjer man sig inte med enbart holkar, nej, där handlar önskemålen om s k fågelbord. Affärerna går alltså lysande och varje intjänad krona går till välgörande ändamål som att t ex uppmuntra duktiga orienterare eller ledare.

dsc00525Ett fågelliv är väl också behjärtansvärt att värna om, eller?!? Dessutom gäller det att i dessa dagar hitta en enda liten positiv nyhet att förmedla om Ronneby. Detta var dock det enda jag kunde finna för stunden.

Ett svar på ”Allt fler fågelholkar byggs i Ronneby

  1. Ja, är man lite ”pippi” så bygger man sig en holk.
    Det kan vara trevligt att sitta på holken ibland också och kvittra

Kommentarer är stängda.