Korrekturläsare hade räddat BLT

I dag var det säkert flera som fick en smärre chock redan när de kom till andra sidan av dagens BLT. Jag tänker på tidningens anställda och jag tänker på några tidigare kolleger som lämnat tidningen för uppnådd seniorålder.

Hade BLT under natten begåvats med två politiska chefredaktörer?! Eller har Sylvia Asklöf Fortell redan fått ja på sin ansökan till uppdraget som kommunikationschef vid Ronneby kommun?

Jag känner i varje fall några tidigare medarbetare som reagerade över uppgiften att BLT i dag hälsade ännu en politisk chefredaktör välkommen, nämligen nyanställda Anders Gustafsson.

Snabba efterforskningar visade emellertid att tidningen inte bara lurat sina anställda utan också alla sina läsare. Det som framförs på en tidnings ledarsida måste vara korrekt.

blt

Jag vill mena att detta är ett allvarligt fel och en pinsamhet, eftersom det gäller en chefstjänst, som lätt hade kunnat undvikas om tidningen förfogat över korrekturläsare. Dessa ströks för länge sedan på lönelistan vilket är beviset på upprepade små eller större felaktigheter. Vi tidningsläsare har rätt att fordra en felfri produkt. BLT hade säkert inte försuttit möjligheten att påtala detta om ett företag i annan bransch gjort sig skyldigt till bristfällig varuhantering.

Anders Gustafsson är ledarskribent och inget annat. Vad som ska ske med tidningens nuvarande politiska chefredaktör, Sylvia Asklöf Fortell är en helt annan fråga.