Gamla grannen var bästa behållningen

img_0819

Jag gillar tvära kast men att efter en veckas seniorsemester i bästa och varma septembermånaden stega in till en seniormässa i Karlskronas Östersjöhall kan va en viss påfrestning. Mässor är som de alltid har varit. Inriktningen har ingen betydelse. Denna gång riktade man in sig på den i flera fall köpstarka seniorgruppen.

Mässan har arrangerats i två dagar. På onsdagen var Lennie Norman dragplåstret och i dag erbjöds möjligheten att få gamla prylar betygsatta och prissatta av antikexperten och TV-personligheten, Peder Lamm .

Medarrangörer var SPF Seniorerna, PRO Blekinge och News 55:s Artur Ringart, som förmedlade en rad intressanta föredrag. Bland utställarna fanns bl a Blekingetrafiken som påstod att de har blivit snabbare, kommer oftare och enklare, vad de nu menar med det.

Som senior kommer jag att gilla Blekingetrafiken fullt ut först när politikerna tar det självklara beslutet att låta seniorer över en viss ålder åka gratis, i likhet med vad vissa regioner i landet redan har infört.

-Det blir för dyrt, har politiker i flera år svarat på kravet här i Blekinge. Vi är många som har svårt att förstå logiken i att det kan bli mer kostsamt om det sitter ett antal seniorer i bussar som annars rullar näst intill tomma. Förklara det, den som kan.

Under mina två timmar i hallen träffade jag många bekanta, mest östblekingar, naturligtvis. Men största överraskningen var att jag äntligen fick träffa min gamla granne från 80- och 90-talet. Han satt bakom vår egen montervägg. Såg honom först efter en timme. Men så är det – så nära men ändå så långt borta. Träffen resulterade i en mysig och efterlängtad pratstund. Vi har inte träffats på drygt tio år. Dagens klart bästa behållning!