Midsommar på Tjärö med båtstrul

Vår blekingska pärla, Tjärö, har återuppstått och på midsommarafton var det folkligt och festligt med många besökare på ön.

Det var firande på gammalt välkänt manér och naturligtvis uppdukad midsommarbuffé. En ny restaurang är under uppförande men väl insuttna lokaler håller ännu måttet.

Min utsända testpatrull rapporterar att buffén var utsökt men lite mer intrimning av personalen framöver kan medföra att totalupplevelsen blir än bättre.

Lite smolk i bägaren blev det framåt kvällen när M/S Tjärö behagade ge upp vid bryggan i Järnavik. Många blev på grund av båthaveriet strandsatta vid hemfärden och tvingades ordna returen in till fastlandet på egen hand.

IMG_0857”Familjen strandsatt” på bilden löste sitt transportproblem med hjälp av vattenskoter.

Båtstrulet till trots blir totalupplevelsen mer än godkänd.

Positivt var också nyordningen att resande med M/S Tjärö betalar i receptionen på Tjärö. Mycket strul undviks därmed och trivselfaktorn ökade rejält.

Ett svar på ”Midsommar på Tjärö med båtstrul

  1. Jag var där med familjen och Jocke löste strulet utmärkt. Först sattes den egna andrabåten in och sen kom Haglunds Anemonen ut och tog alla till Järnavik. Det blev inte mycket förseningar att tala om. Heder åt Jocke och alla de andra. Tjärö är verkligen på G igen, vilket uppskattas av alla.

Kommentarer är stängda.