På måndag avgörs landstingsvalet 2018

Nu laddar skattebetalarna, tillika väljarna, i Blekinge för en riktigt tuff måndag. Den 15 februari kan nämligen bli en avgörande dag när det gäller den framtida sjukhusfrågan. Klockan 09.00 börjar landstingsfullmäktige som är förlagt till Wämö center.

Mötet är öppet för allmänheten och det tänker många blekingar utnyttja. De som är mest engagerade har redan nu tagit ledigt från jobbet för att kunna visa beslutande politiker att man menar allvar med sitt krav att en ny utredning måste genomföras.

Landsting 2

Det finns annars inget alternativ till fullmäktiges tidigare beslut att satsa på länets två sjukhus genom att lappa och laga. Allt fler politiker anser att man inte vill medverka till att reparationer och byggarbeten ska ske med löpande räkning. Redan nu har tidigare beräkningar, som mest kan liknas vid grova höftningar, överskridits.

Det finns ledande politiker i landstinget som anser att det mycket väl kan bli ett beslut om en ny utredning. Partier är fortfarande splittrade medan andra nu har bestämt sig och står för ett enigt krav på en ny utredning.

I sociala medier finns flera grupper som tillsammans har mer än 2000 stödjare. En av dessa med arbetsnamnet ”Vi som vill ha ett modernt sjukhus i Blekinge” uppmanar nu skattebetalarna att besöka fullmäktige i Wämö center på måndag för att därmed sätta press på politikerna. Man skriver bl a:

”Nu uppmanar vi alla att komma till sammanträdet för att visa våra folkvalda politiker att vi är många. Låt dem veta att vi vet hur de röstar i den här viktiga frågan. Ta chansen att tala med dem utanför mötet och förklara att vi kräver att en utredning tillsätts innan mer pengar sänks i gamla byggnader.

Visa att vi vill ha ett modernt sjukhus i Blekinge och inte accepterar att sandlådepolitik styr vårdens kvalitet och tillgänglighet”

LandstingsfullmäktigeFolkviljan kan väl knappast vara mer tydlig än så här. Nu vill man veta hur enskilda politiker kommer att rösta och detta kommer därefter att ligga till grund för hur man tänker rösta den 9 september 2018.

Klicka i bild för större text.