F d chef utköpt av Ronneby kommun

Tommy Johansson, tidigare förvaltningschef vid Fritid- och Kultur i Ronneby, har köpts ut av kommunen. Han slutade sin anställning vid månadsskiftet januari/februari i år. Uppgörelsen kostar kommunen 10 månadslöner och innebär med sociala avgifter en kostnad på minst 600 000 kronor.

Hans uppdrag som förvaltningschef upphörde den 31 augusti i fjol då hans fyraåriga förordnande inte förnyades. Han har efter detta datum fungerat som utredare med 80 procent av sin tidigare chefslön.

Susanne Öström är tillfällig chef för Fritid- och Kultur. Hennes kontrakt löper ut den sista februari men hon lämnar uppdraget redan i halva februari på grund av intjänad semester. Någon efterträdare på posten är ännu inte utsedd.

Rekryteringsfirman misslyckades med att ta fram en sökande som fick politkernas godkännande så nu genomförs en ny rekryteringsomgång med fyra kandidater. Av dessa ska nu två intervjuas av politiker, tjänstemän och fack. Enligt uppgift genomförs intervjuerna under denna vecka.

Fram till dess att en förvaltningschef kan vara på plats ska det lösas med en intern kraft på chefsstolen.