Ronnebys socialdemokrater utan budget

Hur står det egentligen till med socialdemokraterna i Ronneby? Frågan är högst berättigad efter att partiet misslyckats med att i dag presentera en budget vid ett extrainsatt sammanträde med kommunstyrelsen.

Misslyckandet är dubbelt pinsamt eftersom Malin Norfall redan för två veckor sedan sablade ner Ronnebyalliansens budget. Då lovade hon att i dag presentera ett förslag som skulle vara lite tjockare än alliansens.

”Tunn, otydlig och visionslös”, sa Malin Norfall, socialdemokratiskt oppositionsråd och kritiserade också alliansen för besparingar på personalsidan.

När man inte ens kan prestera ett enda pappersark, då ska man nog akta sig för att tala om tunn budget.

Kommunstyrelsens ordförande, Roger Fredriksson, m, är förvånad över att socialdemokraterna inte hade lyckats presentera en budget till sammanträdet i dag:

-Det går bra att kritisera oss i alliansen men de klarar inte själva att ens presentera ett förslag till budget. Vi i alliansen var klara med vår budget en vecka efter att budgetöverläggningarna var avklarade. Socialdemokraterna har haft ytterligare två veckor på sig. Häpnadsväckande, säger Roger Fredriksson.

Vid kommunstyrelsens extra sammanträde i dag fanns således endast ett budgetförslag och det med alliansen som avsändare. Det fick till följd att socialdemokraterna la ner sina röster.

Nu är det sagt att socialdemokraterna ska göra ett nytt försök att presentera en budget men det först vid fullmäktiges sammanträde i november.

Naturligtvis väcker dagens uteblivna budgetförslag från socialdemokraterna många frågor. Partiet har regerat i Ronneby under 80 år men nu klarar man inte ens att presentera en skuggbudget.

I en intervju för några veckor sedan lovade Malin Norfall att en budget skulle ha presenterats i dag. Hon gjorde dessutom ett tillägg:

”Vårt förslag kommer att vara lite tjockare”, poängterade hon.

I dag gick det inte ens att upptäcka minsta lilla papper!

Vem bestämmer egentligen hos Ronnebys socialdemokrater och hur stora är egentligen motsättningarna?