Omorganisation skapade rykte i Ronneby

När näringslivschefen, Torbjörn Lind, i går presenterade en ny medarbetare som näringslivsutvecklare började rykten spridas. Har Ebon Kaisajuntti, som innehaft den posten fått sparken, var en av frågorna. Dessutom nämndes inte hennes namn när Lind berättade om nyanställningen av Angelica Coleman.

Ebon Kaisajuntti har inte fått sparken. Hon sökte och fick den nya tjänsten som landsbygdsutvecklare, men ska inte som sådan ingå som en av medarbetarna på näringslivskontoret.

-Landsbygdsutvecklaren lyder direkt under kommunstyrelsen. Dessutom har den tjänsten ett bredare uppdrag och ska arbeta med en rad utvecklingsärenden som ska stärka såväl företags- som boendeformerna. Vi menar allvar när vi nu satsar på en ny och specifik tjänst för att förverkliga en levande landsbygd, säger kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson.

Tjänsten har länge varit ett önskemål hos de organisationer som verkar på landsbygden. Nu blir den verklighet och detta är ett område som Ebon Kaisajuntti är väl förtrogen med. Hennes arbetsplats är inrymd i stadshuset. Önskemålet från landsbygden har varit att tjänsten skulle placeras i någon kommundel utanför centrum. Politikerna är dock eniga om att närheten till näringslivskontor och politiker är viktigt och satte därför snabbt ner foten.

Angelica Coleman efterträder Ebon Kaisajuntti som näringslivsutvecklare och det är också en bra rekrytering. Hon känner väl kommunen och näringslivet och därför gör kommunen en betydande vinst genom att hon inte behöver någon s k inkörningsperiod. Med andra ord, två bra rekryteringar.