Ronneby måste lösa turistfrågan nu!

Nu är gränsen nådd för vad som kan anses anständigt och relevant när det gäller turistfrågan i Ronneby. Det hattande som har skett med turistbyråns placering har visat att frågan inte tas på allvar.

Ena veckan ska den vara i Clarbergska fastigheten, nästa ska den placeras på biblioteket och en annan dag ska den placeras någon annan stans.

Turistbyrån 3

Den olyckliga hanteringen har med all tydlighet visat att turism inte ska vara en fråga för Fritid- och Kulturnämnden. ”Turism är världens största näring. Man kan inte hålla på att dribbla med turistbyrån på det här sättet” som Willy Persson i Företagarna säger i en tidningsartikel

Turistbyrå 2

Nej, Roger Fredriksson, m, och Kenneth Michaelsson, c, sätt ner foten eller kavla upp skjortärmarna och se till att det blir någon ordning och reda med turismen. Naturligtvis ska den lyda under näringsliv. Allt annat är bevis för att frågan inte tas på allvar.

Turistbyrå 4

Jag vet att tf förvaltningschefen för Fritid- och Kultur har fått uppdraget att bl a se över frågan hur turismen ska hanteras och förvaltas. Det finns, om jag gräver djupt, ledande politiker som anser att turismen bör hanteras av näringsliv, men se framför allt till att nämnden för Fritid- och Kultur håller fingarna i styr tills utredningen är klar. Nämnden har med all tydlighet visat att de varken har intresse eller kunskap om turismen.

Turistbyrå 1

Naturligtvis blir det ideliga flyttandet av turistbyrån en fråga som får ett löjets skimmer över sig. Frågan är nu så totalt uttjatad att den inte ens är rolig för revymakarna att använda.

Underligt är det också tycker jag att det enbart är Företagarna i Ronneby, där Willy Persson är ordförande, tycks reagera över dribblandet med turistbyrån. Vad säger t ex Ronneby Handel- & Intresseförening?

Vädjan ställer jag till Roger Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande och Kenneth Michaelsson, förste vice ordförande. Ni visade handlingskraft när ett antal träd på torget behövde ryckas upp med rötter och allt för att rädda en viktig del av turismen – restaurangverksamheten. Ni kan om ni vill och nu hastar er insats.