Rolig tv från fullmäktige i Ronneby

TV-sändningarna från fullmäktiges sammanträden i Ronneby är kraftigt underskattade. Det är nämligen endast ett fåtal som utnyttjar möjligheten. Många anser att graden av tråkighet är för påtaglig och skulle aldrig kunna ens tänka tanken på ett försök att knappa in kanalen.

Jag däremot måste erkänna att jag är en nästan hängiven tittare på fullmäktiges många gånger förutsägbara sändningar med bild och ljud via nätet. Jag har nämligen upptäckt, i brist på humor i riktiga tv-program, att dessa sändningar från Ronneby stadshus många gånger har ett stort underhållningsvärde.

I början var det svårt med ljud, men det har blivit betydligt bättre med åren. Numera är det spännande att gissa vem som styr kameran för kvällen. Man har nämligen bara en, men det finns två talarstolar som nyttjas. Du kan själv tänka dig vad som inträffar.

Naturligtvis glömmer man att flytta kameran till den talarstol som används med resultat att bilden visar en tom talarstol. Men man hör vad politikern säger i den andra talarstolen. Men texten under bilden hjälper till att förklara vem som hörs men som inte syns.

Förklarande texter under bilden har visat sig oumbärliga. Annars skulle du som ny tittare inte ha en chans att veta vem som är vem. Du förstår säkert hur viktig texten är när du tittar på bilden här under.

johan sandberg

Visst behövs texten under bilden. Däremot blir det nästan omöjligt att hänga med när många vill trängas framför kameran vilket inträffar då och då när de inte fått visa upp sig för allmänheten på en tid. Då blir det helt obegripligt som nedan.

 johan sandberg 2

Naturligtvis händer det också att det blir fel text till bilden eller tvärt om. Titta på bilden nedan och du förstår vad jag menar.

NilsIngma T

För några år sedan tog politikerna ett djärvt grepp. Man fick idén att utnyttja sändningarna från fullmäktiges debatter till reklam. Dessutom tycktes det ha gått ut order från den politiska ledningen att ikläda sig färgsprakande klädsel. Men vad hjälpte det när bilden var suddig. Nu har man övergivit den tanken – färgglad klädsel!

DSC00381