Vi blev blåsta på matchen – igen!

I dessa dagar med såväl EM- som riksdagskval är det svårt att hänga med i svängarna. När jag i dag i en konferenspaus påstod att jag ännu en gång blivit blåst på en allt för upphausad match som slutade oavgjort 0-0 blev jag rappt tillrättavisad:

-Vilken match?! Matchen är ju först i kväll! Vilken kanal tittade du på?

-Svenska 2:an svarade jag. Agenda!

Svaret kom rappt:

-Den stängde jag av.

Ja, media hade verkligen lagt sig vinn om att blåsa upp gårdagens politiska match. Mycket stod på spel och hur fräckt skulle regeringen spela, var några rubriker. Andra varnade för ny taktik och delvis ny laguppställning från Alliansens sida.

Alliansen hade många spelare men alla ville lägga beslag på mittfältet, men där ingen ville eller kunde gå på mål. Det saknades helt enkelt en lagkapten på topp som kunde näta. Inga ruscher och inga kloka uppspel. Viljan var som bortblåst, vilket var en aning överraskande eftersom röd/gröna laget var starkt underbemannat. Anders W Jonsson i blommiga laget (Alliansen) var tung center men tappade tempot i slutet av matchen.

De röd/gröna la sig tidigt på försvar och lyckades aldrig få till några farligheter. Dessutom blev det riktigt virrigt i deras försvar när Jonas Sjöstedt helt öppet började skrika och anklaga lagkaptenen Löfven. Även försvarskollegan Fridolin fick sig en  avbasning av vänsterbacken.

Frågan är dock om Löfven ändå inte fick en smäll i en av närkamperna. Han grinade illa vid minst två tillfällen vilket mittfältarna Busch Thor och Kinberg Batra uppmärksammade men misstog sig grundligt eftersom de trodde att han enbart log.

Jimmie Åkesson hade ingen rolig dag. Han försökte ett par gånger att få spela men blev varje gång utmotad. Det betydde att när ingen tillät honom vara med, ja, då fick han mestadels fortsätta sin sittning på reservbänken.

Det blev aldrig någon match, inte i riksdagskvalet men det blir retur på onsdag i riksdagskammaren och då återstår att se om någon i Allianslaget vid det tillfället vill träda fram och agera anfallare fullt ut.

Matchen slutade oavgjort, 0-0 och det var stundtals nästan så att jag fick för mig att matchen var uppgjord.