Kultur/Fritid får tillfällig chef

Susanne Öström kommer att tillfälligt fylla luckan efter förvaltningschef Tommy Johansson på Kultur- och Fritidsförvalningen i Ronneby kommun. Johansson slutar den sista augusti och Öström tillträder den 1 september.

-Detta är en lösning för sex månader framåt, berättar kommunalrådet Roger Fredriksson. Någon fortsatt anställning för Öström är inte aktuell. Under tiden ska vi hitta en ny person att anställa som förvaltningschef för Kultur- och Fritid.

Susanne Öström är ursprungligen från Karlshamn där hon nu är bosatt efter ett antal cheftjänster runt om i landet. I dag arbetar hon som konsult och är 61 år.

Närmast kommer hon från en tjänst som stadsdirektör i Landskrona. Hon har tidigare tjänstgjort som kommundirektör i Alingsås och dessförinnan som kommunchef i Kristinehamn.

Förutom att leda Kultur- och Fritidssektorn i Ronneby ska hon under sin halvårslånga tjänstgöring i Ronneby också se över organisationen i sin helhet. I detta ska då också inbegripas den utredning som redan pågår och som gäller Ronnebys besöksnäring. En utredning som leds av kommundirektören Magnus Widén.