Salsjöanläggning lockar koppartjuvar

DSC03740

Tjuvar eller banditer, som ordföranden Leif Nilsson i Salsjögänget kallar dem, tar ingen hänsyn till ideellt arbetande människor. Det man behöver tar man, oavsett ägare.

Salsjögänget som bl a äger en bastu- och omklädningsanläggning utanför Bräkne-Hoby har i sommar vid två tillfällen fått sina takrännor stulna. De råkade vara av bra kvalitet vilket innebär att koppartjuvarna nosade sig fram och knep rubbet.

Det stulna var värt en ansenlig summa och dessa takrännor har nu ersatts men med annat material.

Dessutom blev anläggningen vid Salsjön utsatt för skadegörelse den senaste helgen.

-Ett ungdomsgäng svinade ner och skadade räddningsbåten, berättar ordförande i Salsjögänget, Leif Nilsson, som uppmanar medlemmar och andra att vara uppmärksamma och hålla extra koll på den välskötta anläggningen.

Den ideella föreningen, Salsjögänget, äger förutom bastu- och omklädningsbyggad en klubbstuga inom området. Anläggningen är flitigt utnyttjad inte minst sommartid då många väljer att bada i Salsjön. Många tror att anläggningen är kommunägd men bedrivs alltså ideellt.

I sommar har föreningen också investerat i en ny badbrygga som har kostat 25 000 kronor att köpa in och då är naturligtvis arbetet inte inräknat.

Anläggningen är en av de absolut bästa i Ronneby kommun och jag tycker att ni som brukar utnyttja badet eller anläggningen i övrigt ska skänka medlemmarna en extra tanke om ni inte rent av kanske vill skänka en eller annan slant till den nu tämligen tomma klubbkassan.

Som ni ser på bilden har föreningen också gjort bastuanläggningen tillgänglig för rörelsehindrade. Tänk tanken – hade denna anläggning inte skötts med ideella krafter hade den heller inte funnits.