Galtsjön – Blekinges glömda pärla

 

DSC04032

Mats Karlsson i Ronneby känner sorg när han numera passerar Galtsjöns rastplats strax utanför Ronneby. Rastplatsen har fått utmärkelser men det som saknas är att servicebyggnaden inte längre har något liv.

I huset finns restaurangmöjligheter och även övernattningsrum. Detta var under många år en perfekt samlingsplats för konferenser, nästan mitt i Blekinge. Här finns inplanterad ädelfisk i sjön och här har funnits uthyrning av roddbåtar, dessutom trevliga promenadstigar. Galtsjön är kort sagt en turistpärla som i Blekinge är tämligen sparsamt förekommande längs E 22.

Jag delar Mats Karlssons sorg och synpunkter i det här fallet och publicerar därför gärna hans synpunkter.

Varför har Ronneby kommun inte försökt utnyttja denna perfekta ”turistfälla” till att få stopp på trafikanter för information? Tänk om! Tänk positiva och offensiva turisttankar!

Nedan tar du del av Mats funderingar kring framtiden:

DSC04035Galtsjön – en gång Blekinges ansikte.

”Det är med sorg jag kör förbi Galtsjön längs med E22. Detta som en gång var Blekinges ansikte utåt är idag inte mycket att hänga i granen. Fortfarande tror de som stannar till att de kan få information om Blekinge. De har slagit pannan i stängda dörrar.

Kan ingen se till att fixa till skylten? Hur länge ska vi köra med falsk marknadsföring?

På Galtsjön finns ingen turistinformation att hämta.

Just nu, är bäst att tillägga. Tills vidare måste skylten bort!

DSC04031

 

Hur Blekinge kunde skippa Blekinges bästa ställe att marknadsföra länet på är en fråga i sig.

Sen är det faktiskt inte värdigt mot den som en gång tyckte att platsen skulle komma till. Jag skäms som Blekingebo över hur vi tror att turismen ska kunna öka i länet, men slarvar med servicen. De som fortfarande tror att turister enbart använder sig av internet för att samla information har fel. På internet finns nämligen inte allt och dess värre är det behäftat med ganska mycket fel. Ställen som är stängda kan ibland marknadsföras som öppna. Sånt gillas inte av turister.

DSC04038

Likaväl som att det ska finnas turistinformation på Galtsjön, när det ingen finns.

Bättring!”

Mats Karlsson, Ronneby

OBS. Klicka för större bild