Kallinge ishall vållar namnstrid

Turning Division 1-laget KRIF Hockey i Kallinge har bytt huvudsponsor och därmed har man bestämt att Kockumhallen framöver ska byta namn till SOFT Center Arena.

När Ronneby kommuns revisorer nu inlett en granskning av avtal skrivna med föreningslivet har ett problem genast uppstått.

Man vet inte vem som äger Kockumhallen. I nuvarande stund pekar allt på att kommunen äger en del och KRIF den andra.

När detta upptäcktes för några dagar sedan var namnfrågan inte alls lika enkel som KRIF och nya sponsorn tänkt sig. Nu måste t ex beställning av ny namnskylt skjutas på framtiden.

Nu har även ledande politiker lagt sig i namnfrågan. Roger Fredriksson, moderat och kommunens starke man vill se över ägarfrågan och säger:

– Jag måste säga, om jag ska vara riktigt ärlig, att vi i alliansen har letat med ljus och lykta efter ett slags ”Turning Torso”, något som sticker ut, och därför har mina blickar nu fallit på gamla Kockumhallen i Kallinge. Den kanske går att utnyttja på ett nytt sätt.

– Går det bra för KRIF framöver skulle jag vilja arbeta för att namnet på hockeyhallen skulle bli i stil med ”Allianshallen” eller ”Alliansen Arena”. Vi behöver något som kan påminna om alliansens tid vid makten i Ronneby. Vårt försök till detta blev bara halvlyckad när vi inte fick uppkalla rastplats Sörby till något med ”Allas rastplats”.

SOFT