Inga blekingar reser till Mars

Mars

Jag såg en unik rubrik i går – ”Inga blekingar till Mars”.

I dag ändrades rubriken till – ”Inga svenskar reser till Mars”.

Det är en enkel resa till Mars det handlar om och med avresa 2024. Ungefär som när många svenskar, även blekingar,  emigrerade till Amerika. Några enstaka kom tillbaka men först när de uppnått pensionsålder. I detta fall utlovas ingen returbiljett.

Resan till Mars beräknas ta 210 dagar, nästan ett helt år, men vill man bli första människan dit kan det kanske vara värt restiden. Att bli nybyggare på Mars är inte fy skam. Få är utvalda. Bara ett 30-tal kommer att få chansen. I dag är de 100, så några ska ytterligare falla bort.

Europa har 31 kvar av redan utsållade men ingen av dessa kommer från Blekinge. Tråkigt för lokala medier eftersom det har utlovats betal-tv från Mars.  En betydande del av projektet ska betalas med just tv-rättigheter.

Vilka blekingar skulle jag då ha velat se få en enkel biljett till Mars? Tanken svindlar och jag blir snabbt riktigt road när olika namn dyker upp i mina tankar.

Jag menar, det finns ju en rad personer i detta län som redan nu lever i det blå. I varje fall uppträder de på ett sätt som placerar dem på en annan himlakropp. Jag menar, uppdraget på Mars gäller att kolonisera den röda planeten. Och när de väl slagit ner de första bopålarna ska ytterligare ett antal jordbor följa efter.

Att bygga på Mars kan väl inte vara svårare än att bygga ett nytt sjukhus på urberget i Karlskrona.

Dessutom borde Blekinge få dispens vid uttagningen och då tänker jag på länets höga arbetslöshet, men även på den initiativförmåga och totala brist på ekonomiska betänkligheter när det gäller andras pengar.

Jag vill i dag inte föregripa dina egna tankar och fantasier och väljer därför att inte nu nämna några namn. Tänk tanken – vem skulle du vilja ge en enkel biljett till Mars?