Kris(t)demokrater straffar Willy?

Kristdemokraterna har det krisartat just nu när man förutom vikande väljarstöd snabbt måste finna en ny partiledare efter Göran Hägglund. För KD i Ronneby, med en egen personkris, är det därför  dubbelt slitsamt.

För några veckor sedan kunde du i denna blogg läsa om en uppslitande personstrid där huvudpersonen heter Willy Persson. När ordföranden för KD i Ronneby, Johannes Chen, reste på semester passade Persson på att genomföra en maktstrid som enbart gynnade honom själv.

Han rev upp ett tidigare beslut och placerade sig själv som ersättare i kommunstyrelsen, vilket inte kunde godtas av övriga medlemmar.

I det läget ställde ordförande Johannes Chen sin förhoppning till partikansliet i Stockholm som han önskade få besök av för att räta ut frågetecknen kring Willy Perssons agerande.

Enligt Chen har inget möte ännu kunnat genomföras och nu hänger Willy Perssons gruppledaruppdrag i fullmäktige på en skör tråd.

Johannes Cher:

-På grund av att Göran lämnar som partiledare har vårt kansli haft mycket att göra och därför har vi inte kunnat genomföra mötet än.

-Nuvarande gruppledare (Willy Persson) skulle gärna få ha posten i fortsättningen också … om han skulle ha förmågan att samarbeta med oss andra och visa vilja att följa arbetsordningen.”

När kan då ett möte genomföras?

-Jag vågar inte tro något men hoppas givetsvis att det kan ske så fort som möjligt. Vi måste lägga krafterna på att föra fram politik istället för att ha interna problem.

-Tiden går fort och det gäller att visa stabil och pålitlig KD-politik till valet 2018.

Min kommentar: Naturligtvis har Willy Persson med sitt egenmäktiga förfarande förbrukat sitt förtroende. Hans agerande visar på desperation och brist på omdöme. Problemet för KD i Ronneby är att partiet endast förfogar över ett mandat och det innehar Willy Persson. Frågan är dock hur allvarligt partiledningen ser på hans agerande och vad säger stadgarna? Finns det skäl nog för att utesluta Willy Persson? Naturligtvis kan partiledningen inte dröja med att agera i Ronneby.